Muzeum umožní nahlédnout, kam se běžně nechodí

PŘEROV – Velké stěhování finišuje v Muzeu Komenského v Přerově. Organizace získala nově zrekonstruovaný depozitář, do kterého nyní umístila více než 90 tisíc předmětů jako obrazy, nábytek či mamutí kly.

Zrekonstruovanou depozitární budovu Muzeua Komenského v Přerově na nábřeží Dr. Edvarda Beneše 21 mohou zájemci mimořádně navštívit v pátek 22. března od 14 do 17 hodin. Prohlídky vedené odbornými kurátory muzea budou probíhat vždy v půlhodinových intervalech v časech 14.00, 14.30, 15.00, 15.30, 16.00 a 16.30.

Doposud byly sbírkové předměty uloženy v nevyhovujících a obtížně dostupných externích prostorách. Muzeum získalo pro nové depozitáře plochu 850 metrů čtverečních v budově bývalé střední školy elektrotechnické. Tu získalo muzeum od zřizovatele Olomouckého kraje do svého užívání v roce 2011.

Ve zrekonstruované budově se nachází nově vybavené restaurátorské dílny, archeologické pracoviště a depozitáře se stacionárními a pojezdovými regály. Své místo v budově naleznou podsbírky archeologie, historický nábytek, řemeslo a průmyslová výroba, vexilologie, výtvarné umění, varia (např. lapidárium) a fondy Lipník a Tovačov. Pro potřeby odborné veřejnosti zde bude sloužit i badatelna.