Cizinec znesvětil katedrálu sv. Bartoloměje

PLZEŇ – Bohužel naše město patří mezi ta místa, kde se kriminalitě daří a stále se zvyšuje. Své o tom ví i městští strážníci, kteří včera měli opět rušný, ale úspěšný den.

Ve středu po osmé ráno kontrolovala hlídka vlakové nádraží Plzeň na Jižním předměstí. Její pozornost si vysloužila žena, pospávající u radiátorů. Po následujícím prověřování v policejních evidencích se potvrdila skutečnost, že je v hledáčku státní policie a tak skončila v jejích rukou.

Netrvalo dlouho a hlídka z téže stanice prováděla kontrolu v okolí Hlavního vlakového nádraží. Tady si na rohu ulic Železniční a Mikulášského náměstí městští policisté všimli tváře mladé ženy, která jim byla velice povědomá z policejních evidencí a tušili, že i o tuto osobu projevuje svůj zájem policie ČR. Vše stvrdila i provedená lustrace a následně jim byla předána.

O pár hodin později si pro změnu museli strážníci poradit s opilým mužem. Našli ho ležet znaveného alkoholem mezi nástupišti na trávě u Centrálního autobusového nádraží. Potom, co ho vzbudili, se nebyl schopen ani s jejich pomocí postavit na nohy. Ve svém stavu ohrožoval svůj život a zdraví, proto ho hlídka naložila do služebního vozu a převezla na záchytku, aby tam vystřízlivěl.

Tam také doputoval jednadvacetiletý cizinec. Před druhou hodinou odpolední byl přistižen strážníky, jak před zraky lidí bezostyšně močí na katedrálu sv. Bartoloměje. To u něj nebylo ale vše. Jakmile dopil láhev s alkoholem, na místě ji rozbil. Když mu dali strážníci dýchnout, přístroj na měření hladiny alkoholu jim ukázal hodnotu skoro dvě promile. Případem jeho jednání se bude zabývat správní orgán.

Zdroje: MP Plzeň