Hodil do sebe patnáct piv, pak ohrožoval svého syna

PLZEŇ – Muž ze severního Plzeňska měl žízeň, a tak zašel na pár piv. Zachutnala mu, tak jich dal podstatně víc. Podal vskutku slušný výkon a potom se odehrály věci, které mu nepříjemně zkomplikovaly život. Bohužel si za ně devětatřicetiletý pijan mohl sám.

Posilněný patnácti pivy v brzkých ranních hodinách usedl za volant vozidla své přítelkyně. Usmyslel si, že odveze syna k jeho matce, která bydlí v menší vesničce na Plzni severu. To se nelíbilo majitelce vozidla a zavolala na linku 158, kam oznámila, že její přítel si vzal vozidlo bez jejího souhlasu. Zároveň policistům prozradila i adresu, kam jel syna odvézt.

Policisté po příjezdu na místo vyzvali muže, který se již nacházel mimo auto, k provedení dechové zkoušky na alkohol. Ten nadýchal přes dvě promile alkoholu. Dále byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči, což odmítl. Policisté dále zjistili, že muž má platný zákaz řízení motorových vozidel. „Do výslechu pachatel uvedl, že před jízdou vypil asi patnáct piv, ale cítil se dobře, a proto se rozhodl, že bude řídit, když ho syn poprosil, že by chtěl jet k matce. Muži teď hrozí až dva roky vězení,“ konstatovala policejní mluvčí Michaela Raindlová.