V Novém Městě na Moravě opět rozdávají tašky na třídění odpad

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Jste z Nového Města na Moravě, poctivě třídíte odpad, a ještě nemáte sadu barevných tašek? Pak od 3. dubna zajděte do sběrného dvora v areálu TS služeb na ulici Soškova v Novém Městě a doneste si domů 40litrové nebo 20litrové tašky na plast, sklo a papír.

V Novém Městě na Moravou v roce 2018 vytřídili přes 558 tun dopadů.  „Nejsnadnějším způsobem, jak třídit odpad, je už v místě jeho vzniku, a to ve vašich domácnostech. Ve chvíli, kdy obal nebo určitá věc dosloužila a my se jí chceme zbavit stačí obal, který právě dosloužil, hned hodit do koše na tříděný odpad, staré tašky nebo krabice,“ říká Marcela Popelková z novoměstského úřadu.

Tašky jsou vyrobené z netkané textilie potažené polypropylenem pro snadnou údržbu.Díky praktickému provedení s dlouhými uchy je i odnos odpadu do kontejnerů na tříděný odpad pohodlný.

Prvních 500 kusů sad tašek město do novoměstských domácností rozdalo už v roce 2017, dalších 600 kusů sad v roce 2018 a aktuálně rozdává 350 ks sad těchto barevných tašek.
V TS službách mají provozní dny ve středu od 7.00 do 17.00 hodin a v sobotu od 8.00 do 11.00 hodin.