Výměna názorů skončila ranami pěstí a v nemocnici

TŘEBÍČ – Nepříjemně skončila potyčka dvou mužů ve středu 20. března před třetí hodinou odpolední na Komenského náměstí v Třebíči. Agresivní devatenáctiletý mladík dal několikrát pěstí šestatřicetiletému muži, který se zraněním skončil v nemocnici.

„Podezřelého devatenáctiletého mladíka policisté zajistili, při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 1,35 promile alkoholu. Odmítal spolupracovat, choval se agresivně a při odvážení na protialkoholní záchytnou stanici, kde byl poté umístěn k vystřízlivění, poškodil interiér policejního vozidla,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na základě šetření policisté zjistili, že devatenáctiletý mladík staršího muže opakovaně udeřil pěstí a dále ho kopal. Za výtržnictví byl navíc už v minulosti soudně trestán, vloni na podzim odešel od soudu s podmíněným trestem odnětí svobody se zkušební dobou až do roku 2021. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví, případ dále prověřují. Osmnáctiletý mladík je podezřelý ještě ze spáchání přestupku proti majetku.