Chtěl drogy, dostane deset let!

PLZEŇ – K originálnímu způsobu, jak přijít k omamným látkám čili drogám, přišel muž ve věku jednačtyřicet let. Už se těšil a radoval z toho, jak to všechno skvěle vymyslel a že si na něj jen tak někdo nepřijde, jenže jeho plán se zcela zhatil jako dům z karet.

Dotyčného muže napadlo, že si u svého známého ze Španělska telefonicky objedná dodání zásilky psychotropní látky. Objednávku si nechal zaslat na jím uvedenou adresu v České republice. Ta byla přepravována letecky, ale to už do hry vstoupili ostražití němečtí celníci, kteří během přepravy podezřelý balík odhalili a vzápětí zajistili. Ukázalo se, že obsahem zásilky byly dva zatavené plastové obaly, první s nažloutlou krystalickou látkou o hmotnosti více jak devadesát gramů a druhý se zavlhlou bílou látkou ve formě pasty o hmotnosti více jak osmdesát gramů. Odborný rozbor už jen potvrdil, že se jedná o psychotropní a návykové látky „amfetamin“ a MDMA, neboli „extáze“.

Díky výborné spolupráci německých a českých celníků doputovala zásilka na cílenou adresu, kde byl při její převzetí jednačtyřicetiletý cizinec zadržen. „Plzeňští kriminalisté si případ ještě téhož dne z rukou příslušníků Generálního ředitelství cel převzali a muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu. Obviněný byl vzat do vazby a hrozí mu až deset let vězení,“ konstatovala policejní mluvčí Veronika Hokrová.