Jezdecký festival slibuje o víkendu dechberoucí show a zážitky pro malé i velké

KLADENSKO Královice u Slaného hostí ode dneška až do neděle Jezdecký festival. Kromě tří desítek soutěží ve čtyřech jezdeckých disciplínách bude k vidění bohatý doprovodný program, který bude během víkendových dnů probíhat vždy kolem poledne.

Projížďka na ponících i v kočáře

Mimo sportovní program, který poběží od rána do večera, jsou pro diváky připravené také zajímavé doprovodné akce. V sobotu zavítají do Kralovic podkováři a zájemcům předvedou, jak se ručně vyrábí podkovy pro koně. Nejmenší návštěvníci dostanou možnost povozit se na ponících, každý pak příležitost zažít na vlastní kůži projížďku kočárem po Královickém dvoře a jeho okolí.

Umění s hudbou

Neděle je vyhrazena estetickým disciplínám, jimiž jsou voltiž a drezura. V obou případech účastníci předvedou volné sestavy na hudbu. Především v dopoledních hodinách má jít o ukázku toho nejlepšího, co je možné v České republice vidět.

Luxusní hotel pro koně

V areálu jsou vystaveny přepravníky pro koně – včetně těch největších a nejdražších. „Asi nejzajímavější z vystavených exponátů bude kamion, který by se dal doslova označit jako hotel pro koně a jezdce na kolech, jelikož v něm je i luxusní obytná část,“ uvedl ředitel závodu Josef  Malinovský.