Policisté pátrají po řidiči, který měl najet na dívku na přechodu v Náměšti

TŘEBÍČ – Dopravní policisté z Třebíče prověřují okolnosti nehody ze čtvrtka 21. března v Náměšti nad Oslavou. Kolem 13.40 hodin se mělo na přechodu na ulici Třebíčská střetnout osobní auto s nezletilou dívkou. Ta sice odešla po svých, ale s rodiči pak musela k lékaři.

„Policisté se obracejí na případné svědky dopravní nehody, především kvůli ztotožnění neznámého vozidla šedostříbrné barvy, které mělo na dopravní nehodě přímou účast,“ informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že je možné se obrátit na linku 158 nebo na dopravní inspektorát v Třebíči na telefonním čísle 974 277 251 nebo na e-mail: krpkvy.v.vuotr.di.sekret@pcr.cz.

Nezletilá dívka vstoupila na vyznačený přechod pro chodce těsně před přijíždějící vozidlo jedoucí ve směru jízdy od středu města Náměšť nad Oslavou směrem k obci Vladislav. Došlo ke kontaktu chodkyně s přední částí vozidla, řidič zastavil za přechodem pro chodce a dívka pokračovala v chůzi směrem do centra Náměště nad Oslavou, aniž by řidiče vozidla kontaktovala.

Potom ale za doprovodu rodičů vyhledala lékařské ošetření v Třebíči. „Podle prvotních informací na nehodě mělo mít účast osobní auto šedostříbrné barvy zatím nezjištěného typu a nezjištěné registrační značky, které řídil starší muž a na předním sedadle vozidla spolujezdce seděla starší žena. Policisté po řidiči a vozidle pátrají a uvítali by, kdyby se jim sám přihlásil,“ doplnila Dana Čírtková.