Proč narazil motorkář do svodidel? Nehoda si vyžádala zranění

OLOMOUC – K podivné nehodě došlo na dálnici D 35 v katastru obce Náklo na Olomoucku. Mladý motorkář ve čtvrtek krátce po dvacáté hodině nejprve vrazil do auta před sebou a pak narazil i do svodidel.

„Z prvotního šetření vyplývá, že 23letý řidič motocyklu Kawasaki Ninja jel ve směru na Olomouc v levém jízdním pruhu. Z dosud nezjištěných příčin nejprve narazil do levé části před ním jedoucího vozidla Opel Vivaro, které řídil 54letý řidič a poté i do svodidel, lemujících levou stranu,“ popsala olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že pak motorkář i se strojem upadl na silnici.

Neměl oprávnění řídit motorku

Při nehodě došlo ke zranění motorkáře, který byl transportován do nemocnice. Řidič osobního vozidla neutrpěl žádné zranění. Alkohol byl u obou účastníků nehody vyloučen orientačními dechovými zkouškami. „Při šetření policisté zjistili, že řidič motocyklu není držitelem řidičského oprávnění skupiny A, které by jej opravňovalo řídit výše uvedený motocykl,“ uvedla mluvčí. Celková škoda je v tuto chvíli odhadována na 190 tisíc korun. Přesné příčiny nehody policie šetří.