Mladý násilník, který napadl muže v Třebíči, skončil ve vazbě

TŘEBÍČ – Případ napadení v Třebíči, který se odehrál ve středu 20. března na Komenského náměstí, má pokračování. Agresivní mladík, který napadl a zranil jiného muže a při převozu poškodil policejní auto, skončil nejprve na záchytce a následně ve vazbě. Hrozí mu až tři roky vězení.

„Policejní komisař zahájil trestní stíhání mladého muže, který byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů. Jedná se o recidivistu, který byl i přes svůj nízký věk už čtyřikrát soudně trestán,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Mladík byl obviněn z toho, že ve středu 20. března v Třebíči na Komenského náměstí po předchozí slovní rozepři napadl na ulici před restauračním zařízením šestatřicetiletého muže, kterého opakovaně udeřil pěstí do oblasti hlavy a dále ho kopal. Muž utrpěl zranění hlavy a do nemocnice ho museli odvést záchranáři.

Policejní komisař podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby a soud tak opravdu rozhodl. Nepříjemnou událost kriminalisté dále vyšetřují. Pokud mladíkovi prokáží vinu, hrozí mu až tři roky za mřížemi.