První jarní víkend si vyžádal další oběť na silnicích

JINDŘICHOHRADECKO – První hodiny prvního jarního víkendu s sebou přinesly další z řady tragických nehod na jihočeských silnicích. Tentokrát v ní však figuroval kromě osobního vozidla i chodec. Nehoda skončila smrtí jednoho z účastníků. Případ si převzala k vyšetřování jindřichohradecká kriminálka.

Nehoda se stala mezi obcemi Halámky a Tušť včera 23. března krátce po třetí hodině ranní. Mladý řidič osobního vozidla značky Mercedes mířící ze Suchdola na Halámky zde patrně přehlédl chodce. „Chodec měl jít v opačném směru. Podle prvotních informací v tmavém oblečení, bez reflexních prvků,“ konstatovala policejní mluvčí Lenka Krausová.

U řidiče byla ihned provedena dechová zkouška, která měla negativní výsledek. Vzhledem k okolnostem nehody si případ převzala jindřichohradecká kriminálka, která celou věc prošetří. „V souvislosti s tímto případem žádáme řidiče, kteří projížděli mezi Suchdolem nad Lužnicí a Halámkami v době od 3:00 do 4:00 hodin ráno a všimli si pohybu chodce či viděli samotný střet, ať se kriminalistům ozvou na linku 158,“ apeluje mluvčí policie Lenka Krausová.