Čelní srážka dvou aut u Bezděkova má na svědomí dva lidské životy

PARDUBICKO – Čelní střet dvou osobních vozidel zastavil provoz na silnici I/2 mezi obcemi Valy a Staré Čivice u odbočky na Bezděkov na Přeloučsku včera večer krátce po 19. hodině. Na místě zasahovali hasiči, záchranáři i policie.

Řidiči obou vozidel bohužel utrpěli zranění, kterým na místě podlehli. Další osobu museli hasiči ze zdemolovaného vozu vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Vyproštěný muž byl se středně těžkými zraněními ihned předán do péče zdravotníků, kteří ho transportovali do královéhradecké fakultní nemocnice.

Silnice I/2 byla z důvodu vyšetřování a odstraňování následků nehody uzavřena. Policisté zadokumentovali všechny stopy vedoucí k vyšetření nehody. Poté hasiči vyprostili z havarovaných vozidel bezvládná těla mrtvých řidičů. Komunikace byla patnáct minut po 22. hodině opět zcela zprůjezdněna.

Jedná se o druhou vážnou nehodu na Pardubicku během tří dnů. V pátek se u Dražkovic srazil linkový autobus s osobním vozem a skončil na poli. Celkem 11 osob bylo nutné ošetřit v nemocnici, pět lidí utrpělo středně těžká zranění.