Nenechte si ujít! Chrám svaté Barbory nabídne v dubnu atraktivní program

KUTNÁ HORA – Od dubna zahajuje hlavní turistickou sezónu i Arciděkanství Kutná Hora. Na víkend 6. – 7. 4. připravilo atraktivní program, který proběhne v chrámu sv. Barbory a kostele sv. Jakuba.

Chrám sv. Barbory

Ve dnech 6. a 7. dubna  budou na místě průvodci připravení zájemcům podat výklad o zajímavostech z historie a architektury chrámu sv. Barbory. Pro účast na komentované prohlídce je třeba si rezervovat místo prostřednictvím přihlašovacího formuláře na webu farnosti.  Prohlídky chrámu sv. Barbory budou probíhat v obou dnech v 10, 12, 14 a 16 hodin. Vstupné bude pro dospělé 120 Kč, studenti a senioři zaplatí 90 Kč a děti od 6 – 15 let 50 Kč. Děti do 6 let a obyvatelé Kutné Hory budou mít (po předložení občanského průkazu) vstup zdarma.

Kostel sv. Jakuba

Podobný program s prohlídkou je připraven na 6. dubna v 11 a 15 hodin i pro kostel sv. Jakuba.  O den později 7. dubna v 11 hodin. Vstup i prohlídka kostela budou zdarma. Na webu kutnohorské farnosti je třeba si opět rezervovat místo ve skupině. Kostel sv. Jakuba bude v době konání prohlídek otevřen pouze pro jejich účastníky.

K Jakubovi i za krásnou hudbou

V nedělní odpoledne 7. dubna se v kostele sv. Jakuba  od 15 hodin rozlehne Stabat Mater Gioachina Rossiniho. Zazní v podání pěveckého sboru Cantores Cantant pod vedením sbormistra Jakuba Hrubého a za doprovodu varhaníka Petra Hostinského. Prodej vstupenek proběhne pouze na místě před začátkem koncertu. Vstupné: 150 Kč, děti a studenti zdarma