Chrudimská nemocnice bude půl dne bez elektřiny. Na odstávku je připravená

CHRUDIM – Plánovaná odstávka elektřiny čeká celý areál Chrudimské nemocnice ve středu 27. března od 7.00 do 13.30 hodin. Po dobu přerušení zajistí dodávku elektrické energie náhradní zdroje, tedy dieselové agregáty.

K odstávce elektřiny dojde z důvodu pravidelné údržby společností ČEZ a po celou její dobu bude standardně postaráno o všechny hospitalizované pacienty. Plánovaná ambulantní ošetření se omezí na minimum, operační zákroky lékaři přeložili na jiné termíny.

„Ačkoli náhradní zdroje zajistí provoz nemocnice a zdravotnická péče nebude nijak ohrožena, prosíme veřejnost, aby v tento den svou cestu do Chrudimské nemocnice zvážila a lékařskou pomoc zde vyhledala jen v opravdu nutných případech,“ požádala oblastní ředitelka pro zdravotnické služby Pardubické a Chrudimské nemocnice Štěpánka Fraňková.

V souvislosti s omezeními již Chrudimská nemocnice informovala zdravotnickou záchrannou službu, aby případné převozy pacientů odklonila do Pardubické nemocnice. Stejně tak jsou o této situaci informováni praktičtí lékaři. Provoz chrudimské porodnice omezen nebude.

Díky třem naftovým agregátům je Chrudimská nemocnice technicky připravena jak na plánované, tak neplánované přerušení dodávky elektřiny. Připravenost si nemocnice ověřila při plánované zkoušce náhradních zdrojů, která se uskutečnila minulé úterý v ranních hodinách. Test proběhl podle očekávání bez komplikací.