Nedal si říct. Řídil, dokud neskončil za katrem

ŠUMPERSKO – Některým řidičům nestačí vzít řidičský průkaz. Budou řídit, dokud neskončí za katrem. Jednoho takového nezmara zastavila policie na Šumpersku hned dvakrát v jednom týdnu. Dvakrát skončil v cele.

„Ve středu 20. března večer zastavila policejní hlídka v Šumperku osobní motorové vozidlo Kia Picanto. Řidič jevil známky požití alkoholu, a proto jej policisté vyzvali k provedení dechové zkoušky. Ta měla pozitivní výsledek 2,44 promile. Opakovanou dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 2,23 promile,“ uvedla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Navíc se zjistilo, že muž má od listopadu loňského roku soudem uložený zákaz řízení motorových vozidel, a to na dva roky. Policisté umístili v policejní cele a po provedení nezbytných úkonů jej propustili.

Stačily dva dny

O dva dny později sedmapadesátiletého muže policisté opět zastavili, když řídil auto. Sice nebyl pod vlivem, ale opět putoval do cely. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které lze uložit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodala mluvčí.