Podnapilý sedl za volant a skončil v kotrmelcích

DOMAŽLICKO – Svojí neukázněností a lehkovážností si zkomplikoval svůj život třicetiletý řidič mezi obcemi Horšov a Mířkov, když před tím v podbroušeném stavu usedl za volant vozu Mercedes a vyrazil na běsnivou jízdu.

Nepřizpůsobil rychlost, přecenil své jezdecké schopnosti a při projíždění prudké levotočivé zatáčky s vozidlem vyjel vpravo mimo silnici a havaroval na přilehlém poli, kde se auto několikrát převrátilo a zůstalo ležet na střeše. „Po příjezdu policistů se podrobil dechové zkoušce. Ta odhalila pozitivní výsledek téměř jedna a půl promile alkoholu v krvi. Řidič uvedl, že alkoholické nápoje požíval předchozího dne a že po dopravní nehodě vypil jednu desítku,“ popisovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Důsledkem havárie utrpěl zranění a byl převezen na ošetření do Domažlické nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. „Při dopravní nehodě byli zraněni i dva osmnáctiletí spolujezdci. Škoda na vozidle Mercedes byla vyčíslena na dvacet tisíc korun,“ dodala tisková mluvčí.

Zdroj: Policie ČR