Přivítejte jaro! Nejlépe u kraslicovníku

HRANICE – Těšíte se na jaro? Přijďte ho přivítat do Hranic. Na tradiční akci nebudou chybět kraslice i další ukázky lidových zvyků spojených nejen s Velikonocemi. Hlavní atrakcí bude kraslicovník, strom s velikonočními vajíčky zdobenými různými technikami.

Pěkné odpoledne si v sobotu 13. dubna mohou užít hlavně děti, na které pořadatelé mysleli a připravili pro ně spoustu atrakcí. „Na návštěvníky čekají ukázky zdobení kraslic, výroby svíček ze včelího vosku, děti si mohou užít vláček nebo na dětský kolotoč, které budou připravené ke svezení od 10 hodin,“ pozval na tradiční akci mluvčí hranické radnice Petr Bakovský s tím, že samotný program začíná ve 14 hodin.

Návštěvníci se mohou podívat, jak se letos podařilo připravit velikonoční kraslicovník, v jehož blízkosti bude probíhat program. Na jeho tvorbě se tradičně podílejí místní školy, školky, spolky. Pracovnice Městských kulturních zařízení Hranice pak na strom každoročně zavěšují kolem čtyř tisíc kraslic nazdobených nejrůznějšími technikami.