Řidiči na Kroměřížsku si o víkendu libovali nejen v alkoholu, ale i drogách

KROMĚŘÍŽSKO – Teplé víkendové počasí zřejmě navnadilo mnohé k tomu, aby si upravili pitný režim. Někteří si ho ale přizpůsobili po svém. Jedenáct podnapilých řidičů – taková je víkendová bilance policejních kontrol na Kroměřížsku.

Během uplynulých dvou dnů tak dopravní i pořádkoví policisté narazili hned na deset řidičů automobilů a jednoho cyklistu, kteří řídili po předchozím požití alkoholických nápojů. Dalším dvěma řidičům vyšel pozitivní test na drogy. Všichni hříšníci byli muži. Policejní hlídky je přistihly například v Kroměříži, Kotojedech, Jestřabicích, Střílkách, Bařicích a v Břestu. Z jedenácti provinilců šest nadýchalo do jednoho promile, zbylých pět nad jedno promile. Nejvyšší hodnotu naměřil přístroj cyklistovi, a to 2,44 promile. Ten se společně s ostatními řidiči motorových vozidel, kteří nadýchali do jednoho promile, dopustil přestupku. Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky jsou pak podezřelí čtyři zbylí podnapilci, jenž nadýchali nad jedno promile.

Řidiči ale nepopíjeli jen o víkendu. Také dnes ráno se další provinilec za volantem osobního automobilu dopustil přestupkového jednání. Hlídka ho zastavila v Chropyni. Nadýchal do jednoho promile.