Chataři a chalupáři pozor! Zloději nepolevují ani na jaře

TÁBORSKO – I přes to, že máme za sebou první jarní den, zůstávají některé rekreační objekty prázdné. Takové se velmi často stávají terčem různých zlodějíčků nebo vandalů. Majitelům objektů tak tito výtečníci přidělávají vrásky na čele. Dva takové případy nyní prošetřují i policisté na Táborsku.

V současné době pátrají po neznámém pachateli, který se v blíže neurčené době od 10. do 23. března 2019 vloupal do rekreační chalupy u Kozského potoka v lokalitě Kozský Mlýn. Ten se nachází v katastru města Tábor – Měšice. „Po násilném vstupu chalupu prohledal, zkonzumoval zde nalezené potraviny a navíc poškodil kamna,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek. Škodu, kterou za sebou pachatel zanechal, majitel vyčíslil na částku bezmála 3 500 korun. „Případ šetří policisté táborského obvodního oddělení,“ dodal mluvčí Doubek.

Obdobný případ z poloviny března vyšetřují i policisté ze Sezimova Ústí. Zdejší scénář probíhal v obdobném stylu jen s tím rozdílem, že si zlodějíček v chatě ustlal. „Neznámý pachatel prostřihl pletivo plotu a dostal se tak na oplocený pozemek rekreační chaty. Následně rozbil okno a dostal se dovnitř objektu. V chatě se porozhlédl, nic neukradl, ale nejspíš si chtěl odpočinout. Uvařil si kávu, instantní polévky a pak pravděpodobně usnul,“ popsala pachatelovo počínání policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová. Ani tehdy však pachatel nebyl dopaden a policie po něm i nadále pátrá.

„Opětovně tímto na uvedené případy upozorňujeme a nabádáme nejen chataře a chalupáře v oblasti Sezimova Ústí a Tábora – Měšic, aby kontrole a zabezpečení svých rekreačních objektů věnovali důslednou pozornost,“ apeluje mluvčí policie Miroslav Doubek a dodává: „Jakékoliv poznatky k uvedené trestné činnosti pak sdělte policistům na jejich služebnách, telefonních linkách 974 238 700 a 974 238 730, případně policejní lince číslo 158.“