Nedostatek parkovacích míst v Třebíči mohou řešit parkovací domy

TŘEBÍČ – Potřebujete se dostat do třebíčské nemocnice a pravidelně bojujete s nedostatkem míst k parkování? Třebíčská radnice ve spolupráci s třebíčskou nemocnicí plánuje situaci řešit. Každodenní strasti by mohl vyřešit nový parkovací dům, který by do několika let mohl vyrůst v místě, kde je teď bývalá prodejna potravin a stávající parkoviště.

Budova je dlouhodobě nevyužívaná a hyzdí nově zrekonstruovaný a modernizovaný areál nemocnice. „Několikrát jsme my i zřizovatel jednali s vlastníky nemovitosti o odkupu, ale nepodařilo se nám dojít k dohodě,“ popsala ředitelka nemocnice Eva Tomášová, která se obrátila s žádostí o pomoc s řešením na hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka a starostu Třebíče Pavla Pacala.

Město Třebíč nyní řeší směnu nemovitosti tak, aby se dostala do vlastnictví města, bude to jeden z bodů jednání na dubnovém zastupitelstvu. „Jsme domluveni s Krajem Vysočina tak, že poté, co bude mít Třebíč budovu bývalé prodejny potravin ve svých rukou, začne plánovat výstavbu nového parkovacího domu,“ uvedl starosta Pavel Pacal. Starosta Pacal je přesvědčen, že nový parkovací dům výrazně pomůže řidičům, kteří míří do nemocnice, ale také zaměstnancům nemocnice, nedalekého okresního soudu a také návštěvníkům přilehlých restaurací. V neposlední řadě také lidem, kteří dále chtějí cestovat vlakem.

Poblíž centra by mohly vyrůst hned dva parkovací domy

Tím to ale nekončí. Město Třebíč pracuje na projektové dokumentaci parkovacího domu na Otmarově ulici, kde je aktuálně nezpevněné parkoviště. „Počítáme s tím, že právě zde by mohlo být dalších 200 parkovacích míst,“ potvrdil starosta Pavel Pacal. Dodal, že další jednání, na které se město připravuje, bude se společností Billa. Ta totiž vlastní nemovitost v Jejkovské bráně. Před několika lety tady byl v provozu supermarket, ale od jeho zrušení je budova prázdná. „Tento prostor by mohl poskytnout další desítky míst na parkování. Je v příhodné blízkosti centra a také židovské čtvrti, takže by byl velmi vhodným místem pro řidiče,“ uzavřel starosta Pavel Pacal.