Pilu na Strakonicku zachvátil požár

STRAKONICKO – Dnes v brzkých ranních hodinách vyjížděli jihočeští hasiči k požáru pily na Strakonicku. Plameny zasáhly zařízení na zpracování dřeva i s jeho přístřeškem. Likvidace požáru probíhala téměř dvě hodiny.

Profesionální hasiči ze stanice Strakonice a dobrovolní hasiči obce Střelské Hoštice byli dnes 26. března po čtvrté hodině ranní povoláni do Střelských Hoštic, kde byl ohlášen požár na místní pile. „Požárem byla zasažena pásová pila, a to téměř v plném rozsahu včetně přístřešku, pod kterým katr stál,“ informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hasičům se podařilo poměrně rychle dostat požár pod kontrolu, a tak zabránit jeho šíření na zde uskladněné dřevo. „Po uhašení pily pak byly místním nakladačem rozhrabovány piliny okolo shořelého katru. Jejich dohašením hasiči vyloučili možná skrytá ohniska,“ uvedla mluvčí hasičů Matějů. Požár byl definitivně zlikvidován až téměř před půl sedmou ráno.

Škoda byla vyšetřovatelem stanovena na 1 200 000 korun. Jen díky včasnému zásahu hasičů se však podařilo uchránit další majetek v hodnotě 2 000 000 korun. „Příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodala Matějů.