Jihlavská Zoo bude slavit Den ptactva

JIHLAV – Zoo Jihlava zve všechny návštěvníky na tradiční oslavu Dne ptactva, která připadá na neděli 31. března. Nositelé ptačího příjmení pozor! Na tento den máte na vstup do jihlavské zoo 50% slevu. Ptákem roku 2019 je hrdlička divoká, takže Hrdličkovi úplně zadarmo!

Těšit se můžete na první letošní letové ukázky sov a dravců v 11.00 a v 15.00 hodin a další bohatý doprovodný program, který společně se zaměstnanci zoo pomohl připravit i Český svaz ochránců přírody Jihlava.

Tato část nazvaná Není jeřáb jako jeřáb bude probíhat ve vzdělávacím centru jihlavské zoo PodpoVRCH od 10.00 do 15.30 hodin. Veškerý doprovodný program bude součástí prohlídky zoo v rámci běžného vstupného.
Ve 14.00 hodin v africké vesnici Matongo se mohou zejména děti těšit na pohádku „O Perníčkovi″, kterou ve formě muzikálu čerstvě upekli herci z Horáckého divadla Jihlava.

Tak jako každý rok budou mít nositelé ptačího příjmení na Den ptactva 50% slevu na vstupném do zoo a mohou se zúčastnit losování o ptačí budky a další ornitologické ceny. Protože ptákem roku 2019 je hrdlička divoká, tak budou mít všichni Hrdličkovi vstup do Zoo Jihlava zcela zdarma!