Víte, že prvňáčci mohou jezdit v MHD zdarma?

PLZEŇ – Tuto informaci jistě uvítají rodiče malých prvňáčků. Od 1. dubna bude opět jako v minulých letech spuštěna akce „Plzeňská karta pro prvňáčky ZDARMA“, která probíhá na všech základních školách v Plzni.

Přívěsek Plzeňské karty pro prvňáčky zdarma

PMDP v součinnosti s městem Plzní nabízí všem prvňáčkům možnost získat zdarma Plzeňskou kartu ve formě přívěsku na klíče. Přívěsek má všechny funkce standardní Plzeňské karty.

Pro účast v této akci je potřeba předložit na Zákaznických centrech PMDP (Denisovo nábřeží 12, Klatovská třída 12):

• vyplněné a podepsané tiskopisy Žádost o vydání Plzeňské karty a Obecné obchodní podmínky pro vydávání a používání Plzeňské karty
• Předložit rodný list dítěte, případně občanský průkaz, pokud je v něm dítě zapsáno
• průkazovou fotografii o rozměrech 35 x 45 mm (v Zákaznických centrech PMDP je možné pořízení fotografie na místě za poplatek dle platného ceníku)
• tiskopisy je možné odevzdat ihned po obdržení přijetí žáka na danou základní školu do první třídy
• Pro správnou identifikaci k této akci musí být na formuláři Žádost o vydání Plzeňské karty v pravém horním rohu pod okénkem “Číslo žádosti” viditelně uvedeno číslo (název) základní školy (případně i adresa školy), na kterou prvňáček nastupuje

Ostatní dodatečné nástupy žáků do prvních tříd budou řešeny stejným způsobem. Duplikát karty bude řešen formou individuálního podání Žádosti o duplikát karty ze strany rodičů, tj. standardním procesem v Zákaznickém centru.