Krajští policisté budou vozit opilce na novou záchytku

JIHLAVA – Opilci z Vysočiny mají novou záchytku. Protialkoholní záchytná stanice v Jihlavě, která od listopadu 2018 spadá pod Nemocnici Jihlava, je zkolaudovaná a od začátku dubna bude fungovat v nových prostorách. Vyšla na bezmála 18 milionů.

Nová budova protialkoholní záchytné stanice stojí v areálu jihlavské nemocnice u vjezdu z ulice U Cvičiště. Stavba začala na podzim loňského roku. Nejedná se o klasickou stavbu, ale o modulární systém. Nová stanice nahradila stávající, která nevyhovovala hlavně požadavkům nové legislativy na velikost plochy jednotlivých kójí pro pacienty, dispozičním uspořádáním a požadavkům na hygienické a přístrojové vybavení. „Stavba samotná s sebou nese daleko více vylepšení než legislativa požaduje. Dojde k významnému vylepšení sociálního zázemí, jako jsou sprchy, toalety nebo šatny, a to jak pro klienty, tak pro obslužný personál,“ říká provozně-technický náměstek jihlavské nemocnice Alexander Filip.
Pro zlepšení mikroklimatu byl instalován systém rekuperace vzduchu kojí. O tepelnou pohodu se stará podlahové vytápění. „Ochranu obsluhy před možným útokem zvenčí zajišťují bezpečnostní okna ještě posílená o bezpečnostní fólii. Na bezpečnost klientů v kójích pak bude dohlížet nový kamerový systém,“ informovala mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová s tím, že předchozí zázemí pojalo 9 klientů, nově bude kapacita o dvě místa vyšší.

Foto: Nemocnice Jihlava