Přehlídka Špek představí úspěšné tvůrce regionu

ŠUMPERK – Cestování, hudba, film i móda – kreativní témata, která nabídne čtrnáctý ročník šumperské přehlídky Špek. Všechny akce festivalu spojuje Olomoucký kraj. Představí se lidé, kteří se v regionu narodili nebo zde tvoří.

„Veřejnost chceme seznámit s umělci, kteří mají blízký vztah k Olomouckému kraji. Představíme místní tvůrce, nebo slavné rodáky, kteří se prosadili na celorepublikové úrovni. Prostor samozřejmě dostanou také ti, kteří odsud nepocházejí, ale v našem kraji odvedli kus poctivé umělecké práce,“ uvedla produkční Domu kultury Šumperk Michaela Horáková.

Pro folkové fanoušky je připraven tradiční memoriál Šumperské Pomněnky, na kterém vystoupí kapely BG Nova, My Run Country, Sem Tam a Nová Sekce. Ještě předtím se ten samý den odpoledne uskuteční oblastní kolo dětské hudební soutěžní přehlídky Brána 2019 .

„Pořadatelé mysleli také na příznivce výtvarného umění. Ti by neměli vynechat ve středu 17. dubna jedinečnou výstavu Špek Art Blok spojenou s hudebním vystoupením a módní přehlídkou,“ doplnila Michaela Horáková.

Co na sebe prozradí členové skupiny O5 a Radeček?

Přehlídka odstartuje v úterý 2. dubna besedou s humanitární pracovnicí Klárou Lőffelmannovou a lékařem Josefem Maradou, kteří přiblíží aktuální situaci na Haiti. Oblíbená parta O5 a Radeček na sebe vůbec poprvé prozradí zajímavosti ze zákulisního života kapely ve čtvrtek 9. dubna.

Na závěr celého festivalu bude možné se setkat s hudebním skladatelem Davidem Rotterem a režisérem a dokumentaristou Zdeňkem Novotným – Bričkovským, kteří společně uvedou 30. dubna snímek V krajinách ticha – Nikolaj a Ludmila.

Více informací o festivalu ŠPEK a online rezervace lístků na dksumperk.cz.