Vážná havárie na jihu. Na místě přistál i vrtulník

TÁBORSKO – Dnešní dopolední hodiny s sebou přinesly vážnou dopravní nehodu osobního automobilu. Osmačtyřicetiletý řidič vyjel na rovném úseku mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Situace na místě nehody si vyžádala zásah letecké záchranné služby.

K nehodě došlo dnes krátce po jedenácté hodině dopolední na hlavním silničním tahu mezi obcemi Klenovice a Roudná na Táborsku. „Dle prvotního zjištění řidič Škody Favorit 136 L, jedoucí ve směru od Soběslavi na Tábor, zatím z neznámé příčiny na rovném a přehledném úseku přejel do protisměru a následně sjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu,“ popsal průběh havárie policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Řidič zůstal s těžkými zraněními zaklíněný ve svém vozidle a po jeho vyproštění si jej převzala posádka letecké záchranné služby. Ta jej transportovala do českobudějovické nemocnice. „Přesná příčina a další okolnosti nehody jsou předmětem následného šetření táborských dopravních policistů,“ uvedl mluvčí policie Miroslav Doubek.

Záchranné a odklízecí práce omezily provoz pouze v jednom jízdním pruhu, přičemž krátce po poledni byl provoz již zcela obnoven.