Zápisy do základních škol se blíží. V Rožnově přivítají přes 160 prvňáčků

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Celkem okolo 167 budoucích prvňáčků přivítají rožnovské základní školy u zápisů do prvních tříd pro školní rok 2019/2020. V Rožnově pod Radhoštěm je celkem pět městských, jedna soukromá (ZŠ Sedmikráska) a jedna krajská základní škola (ZŠ Rožnov pod Radhoštěm, Tyršovo nábřeží). Zápisy ve školách zřizovaných městem proběhnou v úterý 9. dubna a ve středu 10. dubna. Na ZŠ Sedmikráska pak zápis proběhne ve středu 3. dubna a v ZŠ Rožnov pod Radhoštěm, Tyršovo nábřeží ve čtvrtek 25. dubna.

V úterý 9. 4. a ve středu 10. 4. proběhnou v Rožnově pod Radhoštěm zápisy do prvních tříd u městem zřizovaných základních škol. V soukromé ZŠ Sedmikráska pak zápis proběhne ve středu 3. 4. 2019 a v krajské ZŠ Rožnov pod Radhoštěm, Tyršovo nábřeží, zřízené pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, ve čtvrtek 25. 4. 2019. Počet dětí, které se v Rožnově dostaví k zápisu, je větší cca o 30 dětí než v roce 2018. „Jedná se o 167 dětí, které půjdou k zápisu poprvé a zhruba třicet dětí, které po loňském zápisu požádaly o odklad školní docházky,“ uvedl vedoucí Odboru školství a sportu rožnovského MěÚ Dušan Vrážel.
„V Rožnově pod Radhoštěm mají možnost plnit školní docházku také děti s trvalým pobytem mimo katastr města, pokud mají jejich zákonní zástupci zájem. V tomto případě však rodičům doporučujeme, aby se, pokud tak již neučinili, spojili s vedením příslušné základní školy,“ doplnil Vrážel. Počet dětí, které se do škol hlásí z jiných obcí než přímo z Rožnova, prozatím proto není k dispozici.

Kolik dětí ve skutečnosti 2. září usedne do školních lavic, bude upřesněno v červnu mimo jiné až po projednání všech žádostí o odklad školní docházky.