Humanitární organizace ADRA uveřejnila výstavu fotografií ve Vaňkovce

BRNO – ADRA je humanitární organizace, její dobrovolnické centrum v Brně funguje od roku 2016. Od 1. dubna do 10. dubna 2019 je v prostorách brněnské Galerii Vaňkovka k dispozici fotografická výstava, které představuje různé tváře dobrovolnictví. Černobílé fotografie zachycují dobrovolníky a to, co světu přinášejí – laskavost, zájem nebo lidskou blízkost. „Výstava skrze fotografie ukazuje vztah našich dobrovolníků a jejich klientů, náplň dobrovolnické návštěvy, i velkou škálu dobrovolnických programů. Mluví o tom, že malé, obyčejné věci sdílené s druhým člověkem přinášejí největší radost,“ popsala vedoucí Dobrovolnického centra ADRA Brno Kateřina Havránková.

Dobrovolníci, kteří se zapojují do programu dobrovolnických center ADRA, navštěvují potřebné napříč generacemi a sociálními skupinami – od zdravotně postižených dětí a dětí v pěstounské péči přes nemocné či zdravotně hendikepované dospělé až seniory. Výstava nese název Propojeni a autorem snímků je fotograf Daniel Kašpar, působící v Londýně. Fotografie vznikly loni v létě při jeho návštěvě České republiky.

Focení se uskutečnilo ve čtyřech dobrovolnických centrech na Moravě, v Brně se do něj zapojili dobrovolníci a klienti ze tří domovů pro seniory.

Autorem fotografie je Daniel Kašpar.