Liberecká policie hledá svědky sobotní jízdy auta v protisměru

LIBERECKO – V sobotu 30. března kolem půl osmé ráno způsobil řidič vozidla, pravděpodobně Škoda Octavia II. řady, stříbrné nebo šedé metalické barvy, dopravní nehodu, když jel v protisměru rychlostní silnice I/14, nedaleko sjezdu ze silnice I/35 na Rochlice, ve směru od Liberce na Jablonec nad Nisou.

Na 1,086 kilometru se střetl s protijedoucím vozidlem Citroen C4, které jelo ve správném směru jízdy do Liberce. Při dopravní nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn, došlo jen k hmotné škodě. Před příjezdem policistů vozidlo ze silnice I/14 sjelo a zmizelo. „Řidič Škody octavie, provedení sedan, stříbrné nebo šedé metalické barvy, II. řady, nesetrval na místě dopravní nehody a z místa odjel, aniž by učinil vhodná opatření, která mu ukládá zákon č.361/2000Sb,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský.

Policie žádá řidiče, kteří se tímto úsekem v uvedený čas pohybovali a spatřili vozidlo v protisměru, aby se policistům přihlásili prostřednictvím bezplatné linky tísňového volání 158, na tel. č. 974 466 577 nebo přímo na služebně Dopravního inspektorátu v Liberci. V případě, že některý z řidičů disponuje záznamem palubní kamery, na kterém je nebezpečné vozidlo v protisměru, případně nehodový děj zaznamenán, aby tento záznam předal policistům Dopravního inspektorátu v Liberci.

Veškeré takto získané informace mohou dopomoci k objasnění příčin a okolností vzniku dopravní nehody a jízdy vozidla v protisměru.

Ilustrační foto