„Půjčil“ si traktor se dvěma promile se vydal pomoc své přítelkyni

PELHŘIMOV – Policisté z Pacova řešili o víkendu kuriózní případ. Kontrolovali opilého řidiče traktoru, který za sebou táhl nepojízdné auto, jaksi ale pozapomněl, že nevlastní řidičák. Navíc traktor si vypůjčil bez vědomí jeho majitele.

„Řidič jel s traktorem z obce Arneštovice po místní komunikaci a dále po silnici II/129 směrem na obec Hořepník k místě dopravní nehody své přítelkyně, kdy poté za traktor zapřáhl havarované osobní auto, a s traktorem se vracel zpět do obce Arneštovice,“ informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté při kontrole zjistili, že jednatřicetiletý řidič nevlastní řidičský průkaz na žádnou skupinu motorových vozidel, traktor nemá platnou technickou kontrolu a navíc „traktoristovi“ naměřili 1,94 promile alkoholu v dechu. Aby toho nebylo málo, muž si vzal traktor bez vědomí majitele.
„Policisté muži zakázali další jízdu, na místo k převzetí traktoru přivolali jeho majitele. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci,“ uzavřela Dana Čírtková.