V Turnově odstartovala rekonstrukce Nádražní ulice a silnice do Svijan

TURNOVSKO – Dnes byla zahájena největší investiční akce na Turnovsku – rekonstrukce Nádražní ulice v Turnově a zároveň rekonstrukce silnice II/610 z Turnova až na hranici Libereckého kraje. Akce za více než 205 milionů korun bude spolufinancována z fondů EU ve výši necelých 146 milionů korun. Celá rekonstrukce bude trvat dva roky a je rozdělena do několika etap.

V letošním roce bude až do listopadu plně uzavřena ulice Nádražní od Benešů po ulici Pacltovu, podjezd pod železničním viaduktem směrem na Přepeře, silnice II/610 z Přepeř do Příšovic a silnice II/610 ve Svijanech od nájezdu na dálnici až k mostu přes Jizeru.

V Nádražní ulici stavbaři začínají s opravou u Hotelu Beneš a ve třech úsecích se dostanou k odbočce na silnici I/10. Rekonstrukce Nádražní ulice by se měla stihnout do konce letošního roku s tím, že se vždy v jedné etapě bude dělat vše, tj. obruby, chodníky, štěrky pod komunikaci, cyklostezka.

Vedle těchto úseků se bude pracovat na silnici ze Svijan do Přepeř. I zde bude oprava probíhat po částech. V roce 2020 by se měl opravovat zbývající úsek v Přepeřské ulici, tedy od viaduktu do Přepeř. Stavební ruch bude také v Ohrazenicích mezi Pyrámem a odbočkou na I/10.

Objížďka při uzavírce silnice II/610 ulice Přepeřská, v Přepeřích, Příšovicích a Svijanech vede po dálnici D10, konkrétně z exitu Ohrazenice do exitu Březina a opačně. Z tohoto důvodu je tato část dálnice pro objízdnou dopravu bez poplatku.

Rekonstrukce zasáhne rovněž citelně do hromadné dopravy na Turnovsku. Některé zastávky budou přesunuty, jiné nebudou obsluhovány. Autobusy nebudou do Turnova přijíždět ve směru od Přepeř a od Ohrazenic a naopak. „To znamená, že všechny zastávky mezi Přepeřemi a terminálem nebudou obsluhovány. Taktéž nebudou obsluhovány zastávky na Nádražní ulici od Ohrazenic. Tyto zastávky budou nahrazeny zastávkou Turnov, odbočka Přepeře v dolní části Fučíkovy ulice. Některé spoje tuto zastávku vynechají a pojedou na terminál od průtahu (příjezd od Kudrnáčových hodin),“ popsal detaily vedoucí turnovského odboru dopravy Pavel Vaňátko. Informace pro cestující jsou samozřejmě také vyvěšeny na zastávkách. Změna jízdních řádů je rovněž zanesena v informačním systému IDOS.