Žena, která poškozovala auta v Liberci, je ve vazbě

LIBEREC – Nepochopitelného ničení automobilů se dopustila 33letá žena při svém dvojitém nočním řádění v Liberci. Policejní komisař jí nyní sdělil obvinění z poškození cizí věci a výtržnictví. Na svědomí má žena z Jablonecka více jak tři desítky poškozených automobilů.

Žena se do svého „díla“ pustila v noci z pátku 22. na sobotu 23. března v ulicích Domažlická, Americká, Volgogradská a v přilehlém okolí. Během svého abnormálního vystoupení poškodila 22 automobilů různých značek. Vrypy na dveřích, předních kapotách nebo také poškozením stěračů způsobila škodu většího rozsahu, která v rámci vyšetřování bude upřesněna na základě odborných vyjádření. V noci na 27. března pak žena poškodila dalších 12 zaparkovaných automobilů, zejména v ulicích Otavská, Gymnazistů a Kašparova.

„Liberečtí kriminalisté ženu vypátrali nejen díky svědectví poškozených osob a svědků v místech, kde řádila, ale také podle záznamu jedné z automobilových kamer, která ji nasnímala přímo při tvorbě nepochopitelných výtvorů,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský.

Policejní komisař 28. března zadržené ženě, která byla předchozího dne umístěna do policejní cely, sdělil obvinění ze spáchání přečinu poškození cizí věci a výtržnictví a současně podal podnět k návrhu na její vzetí do vazby. Návrh na vzetí do vazby byl akceptován, neboť z konkrétních skutečností vyplynula důvodná obava, že by obviněná mohla trestnou činnost opakovat. V případě odsouzení tak výtržnici může hrozit trest odnětí svobody až na dva roky.