Známe vítěze soutěže webů kladenských škol.  Na kterou přistál za odměnu dron?

KLADNO – Soutěž o nejlepší školské webové stránky v Kladně, kterou pořádá radnice, vzbudila velký zájem. Přihlásilo se sedmnáct základních a deset mateřských škol. Primátor Kladna Dan Jiránek si pochvaloval, že se kvalita webů zvyšuje. „Vítězné prezentace jsou  pro ostatní inspirací a srozumitelným vodítkem, na co se na webu zaměřit, aby byl uživatelsky přívětivější,“ komentoval záměr soutěže.

Výsledky 16. ročníku soutěže

Nejlepší školské webové stránky v Kladně má podle poroty Základní a mateřská škola v Jiráskově ulici. Za odměnu získala stavebnici 3D tiskárny Originál Prusa i3, dron s kamerou a digitální studentský mikroskop. Ze samostatných školek si odnesla za prvenství interaktivní projektor a multimediální PC Mateřská škola v ulici J. Hory.

Mezi třídními prezentacemi na internetu byla jako nejpovedenější oceněna 5. C ze Základní školy a Mateřské školy v Ukrajinské ulici. Oceněná třída dostala poukázku na školní výlet, který si může sama vybrat. Zvláštní cenu poroty získala Základní škola v ulici C. Boudy 1188. Ta byla spojená s dronem s kamerou.