Auto nalezené v poli odkrylo divokou noční jízdu

KROMĚŘÍŽ – Vyrovnávání dluhů mezi narkomany, které začalo přepadením, pokračovalo noční jízdou po městě. Mladistvý řidič pak svou neslavnou cestu ukončil a utekl.

Tři mladí muži z Kroměříže ve věku sedmnáct, devatenáct a dvacet čtyři let se minulý měsíc domluvili na svého známého, který jim dlužil peníze, a rozhodli se s ním vyrovnat po svém. Kolem třetí hodiny v noci si na něj počkali na Erbenově nábřeží, přepadli ho a ukradli mu pánskou tašku s malou hotovostí a pervitinem a vzali mu klíče od auta. A následně se o drogy rozdělili.

Nejmladšímu z nich to ale nestačilo. Posilněný pervitinem se spolu se svým jednatřicetiletým kamarádem rozhodli auto si „zapůjčit“ na malý výlet městem. Za volantem seděl starší z nich, pak se ovšem domluvili na vystřídání a to bylo pro vůz osudné. „Mladší muž řídil v poli, kde vozidlo značně poničil. Potom ho tam zanechali a odešli,“ dodává tisková mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Vyšetřování tak začalo, když se policie snažila vypátrat majitele zničeného auta. Poté co kriminalisté zamotaný příběh rozuzlili, všechny zúčastněné dopadli a obvinili. Dvojici starších mladíků, kteří přepadení naplánovali, hrozí až desetileté vězení, nezletilému pak pět let. Ani jeho jednatřicetiletý kamarád nevyvázl. Za neoprávněné užívání cizí věci si může odsedět až dva roky.