Fyzické napadení se změnilo v boj o život

JINDŘICHŮV HRADEC – Poklidné jarní nedělní odpoledne v Jindřichově Hradci narušil jednomu z obyvatel agresor. Prosluněný den se tak rázem změnil v noční můru, kdy poškozenému šlo o život. Celý incident se odehrál na zahradě jednoho z místních pozemků.

V neděli 31. března 2019 okolo třetí hodiny odpolední měl podezřelý muž nejprve slovně urážet poškozeného a poté jej fyzicky napadnout. „Měl jej povalit na zem, kde poškozenému měl s nožem mířit do oblasti hrudníku s tím, že mu měl vyhrožovat zabitím,“ uvedla policejní mluvčí Hana Millerová. U poškozeného vzbudil tedy důvodnou obavu o jeho život. Podezřelý své agrese zanechal až po četných prosbách poškozeného.

„Jindřichohradečtí policisté ještě téhož dne podezřelého muže v podvečerních hodinách zadrželi a umístili jej do policejní cely,“ konstatovala mluvčí policie Hana Millerová. Před propuštěním z policejní cely převzal včerejšího dne z rukou jindřichohradeckých policistů sdělení podezření. „V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodala Millerová.