Zlín se chystá na velký jarní úklid. Z ulic zmizí tuny prachu a špíny

ZLÍN – I krajské město čeká velký úklid po zimě. Z ulic zmizí stovky tun prachu a špíny, pro řidiče tím ale vzniknout nemalé komplikace.

Tento úkol na sebe vzaly Technické služby Zlín a jejich práce bude probíhat především v úterý a ve čtvrtek od osmi do dvanácti hodin. Se složitějšími situacemi se ale řidiči mohou setkat i ve středu.

Cílem tohoto snažení je uklidit hlavně lokality, kam se běžná čisticí technika nedostane. „Jsou to zejména parkoviště, místa kde po většinu roku parkují vozidla, a účelem toho je tyto místa vyčistit tak, abychom se zbavili nepořádku, který se tam nasbíral za zimu,“ sdělil Miroslav Balajka, vedoucí provozu Technických služeb Zlín.

Každá ulice je vyznačena dopravním značením, aby byla oblast prázdná a bez vozidel. V případě, že občané nebudou toto upozornění respektovat, hrozí jim pokuta, případně i odtah vozidla. „Opravdu bych chtěl apelovat na řidiče, kteří nechávají vozidla v místech blokového čištění, aby respektovali dopravní značení a místa uvolnili,“ zdůrazňuje Miroslav Balajka.

Rozpis uzavírek nejdete na stránkách Technických služeb Zlín zde.