Agresivní fanda kladenských rytířů zranil dívku

JIHLAVA – Chuligáni z Kladna přijeli v polovině března fandit svým rytířům do Jihlavy. Jenže podpora se na Horáckém stadionu zvrtla, a nakonec celý chaos řešila policie. Jeden z agresivních fandů trestu neujde. Úmyslně hodil po dívce baterii a zranil ji.

Rozhodně nesportovně se chovali fanoušci na hokejovém utkání HC Dukla Jihlava a Rytíři Kladno. Policisté řešili nejen jejich chování potom, co se vydatně posilnili alkoholem, ale také zranění dívky, které na hlavně přistál předmět hozený z kotle hostujících fanoušků, a musela být ošetřena zdravotníky. „I když se zdálo téměř nemožné, že by se mohlo podařit vypátrat toho, kdo předmět úmyslně vyhodil, policisté na případu intenzívně pracovali. Na základě důkladného vyhodnocení kamerových záznamů a dalšího operativního šetření se jim podařilo ustanovit osobu, která zavinila dívčino zranění. Mladík úmyslně směrem k dívce vyhodil tužkovou baterii z megafonu, který měl u sebe,“ informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté se připravili na zadržení třiadvacetiletého mladíka, který přijel do krajské Jihlavy fandit i na rozhodující utkání v pátek 22. března. Ještě před začátkem utkání ho policisté zadrželi a nebezpečný fanda dofanouškoval, protože skončil v policejní cele. Hrozí mu až tři roky za mřížemi.

Foto: Ilustrační foto