Hasiči zachraňovali roubenku v České Lípě

ČESKÁ LÍPA – Náročný zásah uskutečnili dnes odpoledne hasiči v České Lípě v části Dubice – Robeč. Osm jednotek bylo povoláno k požáru stodoly, která navazovala na roubený dům. Již při ohlášení měli hasiči informaci, že jdou plameny střechou ven.

Při příjezdu hasičů byla střecha stodoly již odhořelá a požár se šířil do domu. „V první fázi jsme se snažili zachytit plamenné hoření. Požár šel hlavně střešní konstrukcí, kde jsme nasadili i hasicí zařízení Cobra,“ popsal zásah řídicí důstojník Filip Drchota.

Plameny zasáhly kompletně stodolu s uvnitř zaparkovaným vozem a podkroví domu. Spodní obytnou část se podařilo hasičům uchránit. Zásah probíhal v dýchací technice. Po zdolání plamenného hoření následovalo několikahodinové rozebírání jednotlivých částí střechy.

„Lokalizace byla z místa nahlášená po čtyřech hodinách. Ještě dnes proběhne došetření za účasti policistů se psem na vyhledávání akcelerantů hoření,“ uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Škoda se bude pohybovat v řádech několika milionů korun.