Čtěte pozorně. Nemocnice Mělník ohlásila změny v provozu ambulancí

MĚLNÍK – Po mnoha jednáních se vedení nemocnice rozhodlo pro nový model provozu ambulancí, který by měl víc odpovídat potřebám mělnických obyvatel ze spádové oblasti. Bude zaveden od 1. května 2019.

Celodenně jen akutní případy, jinak pohotovost

V budovách současné interny a chirurgie budou i nadále fungovat nepřetržité 24hodinové příjmové ambulance těchto odborností, avšak výhradně pro akutní příjem pacientů na lůžka interních a chirurgických oborů. Pro neakutní případy bude v budově interny otevřena lékařská pohotovostní služba pro dospělé. Ordinační doba bude ve všední dny od 16 – 20 hodin, o víkendech a svátcích od 12 – 19 hodin. Mimo uvedené časy se pacienti s neakutními problémy musí obracet na jiná zdravotnická zařízení.

Nově úrazovka, ORL pohotovost beze změn

V budově chirurgie bude nově v provozu úrazová ambulance od pondělí do neděle v čase od 7 – 15 hodin. V budově polikliniky bude nemocnice i nadále provozovat ORL pohotovost pro děti a dospělé v nezměněných časech. V pracovní dny od 16 – 20 hodin a o víkendech a svátcích mezi 8 – 9 hodinou dopoledne.

Zavedení pohotovosti a úrazové ambulance by mělo přinést rychlejší pomoc u méně akutních potíží. Nemocnice bude i nadále přijímat a zajišťovat zdravotnickou pomoc pro pacienty přivezené Zdravotnickou záchrannou službou po celých 24 hodin denně.

Lépe využitý čas a možnosti

„Vedení nemocnice připravovalo všechny změny dlouhou dobu a konzultovalo je s partnery na straně pojišťoven, kraje a města. „Nově nastavený model provozu pomůže nemocnici lépe využít čas a možnosti odborného zdravotnického personálu,“ uvedla Linda Gregořicová, tisková mluvčí a manažerka marketingu a komunikace Nemocnice Mělník.

Další informace

Aktuální informace k připravovaným změnám jsou uveřejněny také na webových stránkách nemocnice, v případě potřeby je možné se obrátit i na sekretariát. Informace o úpravách se projeví i v navigačním systému nemocnice.