Městská policie má nového pomocníka pro boj s opilci

ZLÍN – Některé povinnosti strážníků skutečně nelze závidět. Od dubna jim ale práci usnadní nový člen na čtyřech kolech.

V pondělí odpoledne rozšířila vozový park Městské policie Zlín speciální dodávka upravená na převoz podnapilých osob do protialkoholní záchytné stanice. Pod zářící kapotou se ale skrývá zkušený veterán ve službách zdravotnické záchranné služby, který už má za sebou bezmála čtvrt milionu kilometrů.

„Rád bych poděkoval řediteli Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje, Judr. Josefu Valentovi, i jejímu zřizovateli, kterým je Zlínský kraj, za možnost vyřazené vozidlo získat. Ve službách městské policie již nebude přímo zachraňovat lidské životy, ale bude i nadále stále využito ve prospěch obyvatel Zlína při zabezpečování veřejného pořádku,“ vysvětlil při uvedení do provozu ředitel MP Zlín, Ing. Milan Kladníček, MBA.

Nový vůz nabízí oproti dosavadnímu více prostoru, kdy mimo strážníků dokáže pojmout až tři podnapilé osoby, z nichž jednu je možné transportovat na speciálním lůžku. Zařízení dodávky je lehce omyvatelné, což usnadňuje údržbu pro převoz lidí, kteří jsou mnohdy ve značně znečištěném stavu.

Ještě než v pondělí došlo na oficiální předání vozu, strážníci ho měli možnost otestovat v terénu. Na žádost hlídky vyjel k transportu 44leté ženy na sídlišti v Jižních svazích a následně ji předal do PZS v Kroměříži.