Řidiči pozor, opět začnou práce na 602 mezi Jihlavou a Pelhřimovem

JIHLAVA, PELHŘIMOV – Pokud jezdíte mezi Jihlavou a Pelhřimovem, opět se budete muset obrnit trpělivostí. Už začátkem května začne avizovaná modernizace dvou zbývajících částí silnice II/602 mezi Jihlavou a Pelhřimovem. Půjde o úseky Olešná – Strměchy a Dušejov – Hubenov. Dopravu budou řídit semafory a náklaďáky budou muset po trase Pelhřimov – Humpolec – Jihlava. Hotovo by mělo být do konce letošního října.

Úsek II/602 v trase Olešná (hranice obce) – Strměchy
Výsledkem rekonstrukce bude zmodernizovaný 2,5kilometrový úsek. Na výjezdu z Olešné směrem na Jihlavu přibyde nově pruh pro předjetí pomalu jedoucích aut v délce zhruba 350 metrů.

Úsek II/602 v trase Dušejov křižovatka – Hubenov (obecní úřad)
Dva silniční oblouky zmizí na zhruba 1,8kilometrovém úseku. Kraj Vysočina jako investor stavby se dohodl s obcí Dušejov a v místech odbočení k čerpací stanici a zemědělskému družstvu budou oboustranně doplněny odbočovací pruhy. Provoz na vytíženém úseku silnice by tak měl být v budoucnu plynulejší.

Obě stavby s celkovým rozpočtem přibližně 110 milionů korun, které kraj našel z přebytku hospodaření minulého roku, musí zhotovitelská firma zprovoznit do konce října 2019. Postupná modernizace II/602 mezi Jihlavou a Pelhřimovem začala před osmi lety a zatím přišla na 446 milionů korun.

Foto: Kraj Vysočina