Řídil a měl zákaz. Nebyl to jen apríl?

JINŘICHOHRADECKO – Na letošní apríl patrně jen tak nezapomene řidič z Jindřichohradecka, kterého ve večerních hodinách zastavili dopravní policisté. V první chvíli se mohli domnívat, že si z nich řidič na apríla jen utahuje. Zajímá vás proč?

Hlídka třeboňských policistů zastavila kolem desáté hodiny večerní 1. dubna 2019 toto vozidlo na trase z obce Hatín na začátku obce Novosedly nad Nežárkou. Při kontrole muž nepředložil řidičské oprávnění, pouze policistům poskytl údaje potřebné pro jeho ztotožnění.

„Následnou lustrací třeboňští muži zákona zjistili, že řidič není držitelem žádného platného řidičského oprávnění neboť má vysloveny dva zákazy řízení motorových vozidel, a to do března 2021,“ sdělila policejní mluvčí Hana Millerová. Včerejšího dne tak muž převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Jeho stíhání probíhá na svobodě a ve zkráceném přípravném řízení. „Na silniční kontrolu na apríla řidič, jenž svým jednáním porušil zákon, zřejmě nezapomene,“ dodala mluvčí Millerová.