Tip na víkend: Do Okoře bez oře, ale klidně na kole, s miminkem i se psem

MĚLNÍK – V sobotu startuje V Kralupech nad Vltavou tradiční pochod na hrad Okoř. Pro všechny bude v cíli připraven bohatý program. Chybět nebudou houpačky, ani dílničky pro děti nebo lunapark. Střeleckou mušku lze vyzkoušet na staročeské mechanické střelnici.

Trasy a propozice

Trasy povedou po turistických značkách. Na startu dostanete popis trasy, kde najdete vše potřebné. Připravena je i geotrasa Multikeška Do Okoře s GPS.  Délku pěší trasy si může každý vybrat podle svého od 15 – 50 km. Vyrazit se dá odkudkoliv, v cíli se stačí přihlásit a nahlásit počet ušlých km.  Nejkratší trasu projdete bez problémů i s kočárkem.  A doma nemusíte nechat ani svého čtyřnohého přítele. Trasa je připravená i pro cyklisty. V cíli obdržíte upomínku a diplom pochodu. Více 

Pro hladové krky

Pro všechny hladové účastníky pochodu a výletníky slibuje pořadatel upečené brambory v různých variantách. Se zakysanou smetanou, máslem, bryndzou, hermelínem, raclette a taky nějaké to lupení  jako kopr a rukola. Pro mlsaly pak kornouty křupavých brambůrků mnoha příchutí. Slané, česnekové, paprikové, sýrové, šunka sýr, šunka jalapeno, několik druhů chilli nebo třeba rozmarýn.