Ujížděl čtyři kilometry od nehody bez pneumatiky

JABLONEC NAD NISOU – Opilých řidičů neubývá a v souvislosti s tím policisté řeší i různé kuriózní nehody, jako například auto ujíždějící od nehody čtyři kilometry bez pneumatiky.

V neděli ráno dvacet minut po čtvrté hodině se v Mánesově ulici v Jablonci nad Nisou stala dopravní nehoda. Pětapadesátiletý řidič jel s vozidlem Škoda Felicia ve směru od centra města, kde neodhadl boční odstup od zaparkovaného vozidla Renault Laguna, do kterého narazil. Po tomto nárazu mu z hliníkového disku pravého předního kola sklouzla pneumatika.

Tato událost ale řidiče nezastavila a pokračoval v jízdě dál i bez pneumatiky, pouze po ráfku. Se zcela obroušeným diskem kola urazil cestu dlouhou čtyři kilometry až do Lučan nad Nisou, kde byl zastaven policejní hlídkou. „Policisté v jeho dechu následně naměřili hodnotu alkoholu 1,6 promile a na místě mu zadrželi řidičský průkaz,“ uvedla policejní tisková mluvčí Dagmar Sochorová.

Ke zranění osob naštěstí nedošlo a předběžná výše způsobené škody činí částku sedm tisíc korun. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.