Hledá se matka nalezené mrtvolky miminka

OLOMOUCKÝ KRAJ – Aby se policie mohla ve vyšetřování případu nalezeného novorozence na Přerovsku pohnout dál, musí najít matku dítěte. To objevili kolemjdoucí v neděli 31. března v lesíku poblíž autobusové zastávky Lhotka-most nedaleko rozcestí mezi Lhotkou a přerovskou částí Žeravice.

„Policie hledá matku, která byla těhotná, porodila a nemá dítě u sebe. Pokud si někdo z občanů všiml podezřelého chování ženy, která nemá u sebe po porodu novorozené dítě, případně má jakékoliv další informace, které by kriminalistům pomohly s vyřešením uvedené události, může zatelefonovat nebo zaslat formou SMS na telefonní číslo 724 142 273 nebo anonymně zaslat na e-mailovou adresu krpm.skpv.ook.podatelna@pcr.cz,“ vyzvala případné svědky  policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Nechybí pacientka s miminkem?

S výzvou se kriminalisté obracejí nejen na širokou veřejnost, ale i na lékaře a apelují v souvislosti s uvedeným případem na důslednou kontrolu stavu těhotných matek i žen po porodu, včetně jejich novorozenců a žádají případnou součinnost s policií.

Policisté rovněž připomínají, že v případě krizového stavu, kdy si matka z nějakého důvodu nemůže dítě ponechat, může odložit dítě do babyboxu, který se nachází například v Olomouci, Přerově nebo Prostějově. Kompletní seznam babyboxů je uveden na webových stránkách babybox.cz.