Řidiči pozor! V Přerově bude další objížďka

PŘEROV – Na čtvrt roku se v pondělí 15. dubna pro auta uzavřou ulice Brabansko a Za Mlýnem. Bude zde probíhat rekonstrukce kanalizačního sběrače. Ulicemi řidiči neprojedou až do úterý 9. července.

Jde o druhou větší dopravní uzavírku ve městě – od poloviny března je na čtyři měsíce uzavřena páteřní komunikace v Polní ulici.

„V současné době je silnice na Brabansku uzavřena kvůli pracím částečně. V polovině dubna ji čeká uzavírka úplná. Neprůjezdné se po etapách stanou postupně tři části komunikace,“ řekl přerovský radní pro dopravu Tomáš Navrátil s tím, že od 15. dubna do 31. května se řidiči nedostanou na křižovatku v ulici Brabansko, dále pak na Malou Dlážku a do ulice Za Mlýnem.

Od prvního červnového dne do 16. června bude neprůjezdný úsek od pivnice Mlýn až po odbočku do ulice Bezručova. A od 17. června do 9. července se úplně uzavře silnice mezi dvěma restauracemi – Labuť a Kormorán. „Řidiči budou jezdit přes Osmek, Velkou Dlážku a nábřeží Lukaštíka, a to obousměrně,“ upřesnil náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

Také MHD pojede mimo své trasy

Uzavírka se dotkne také autobusů městské dopravy, které začnou jezdit rovněž přes objízdnou trasu – a jedna ze zastávek, u sokolovny, bude bez náhrady zrušena.