Tři mladí surovci u mělnického obchoďáku zkopali jezevčíka. Mohl být kradený.

MĚLNÍK – Při procházce za mělnickým Penny Marketem narazili 3. 4. 2019 okolo 18 hodiny zachránci na partičku zhruba dvacetiletých zdivočelých mladíků, jak kopou do jezevčíka. Po okřiknutí, že zavolají policii, vzali nohy do zaječích.

Potřeboval rychlou operaci

Zachránci pejska okamžitě odvezli na veterinu. Ukázalo se, že má zlomenou stehenní kost a musí na složitou operaci, která přijde na téměř 20 tisíc korun. Naštěstí se našlo dost milovníků zvířat, kteří se mu na operaci složili a zbylo i na ortopedický pelíšek. V této chvíli už je po operaci. Za měsíc však musí jít ještě na jednu, kdy mu bude implantován kostní štěp.

Malý pacient zatím bez majitele

Hladkosrstý jezevčík, černý s hnědým pálením byl kastrovaný ve stáří okolo 6 let, bez čipu. Neštěkal, jak se říká v psí hantýrce nevracel, jen naříkal. Kdyby byl někomu pejsek povědomý, dejte nám vědět, žádají záchranáři ze společnosti Pejsci a kočičky v urgentní nouzi. Je možné, že byl kradený.

Surovci byli tři

K ohavnému činu došlo na místě označeném na mapce. Šlo o 3 mladíky ve věku odhadem mezi 20 až 23 lety. Jeden měl okolo 175 cm, druhý byl silnější postavy nad 180 cm s delší bradkou. Oblečeni byli v modrých džínách a tmavších mikinách s kapucí. Vše se odehrálo tak rychle, že lepší popis není k dispozici.