Motorkářská sezona je tady

KUTNOHORSKO – Začátek dubna bývá ideálním časem na první motocyklovou vyjížďku. S příchodem jara začíná motorkářům nová sezóna. Motocyklisté by si měli uvědomit, že patří k nejzranitelnějším účastníkům silničního provozu. 

Případný střet s vozidlem nebo pevnou překážkou končí ve valné většině těžkými zraněními nebo dokonce smrtí. “Závažnost dopravních nehod motocyklistů je až šestkrát vyšší než u osobních automobilů,” varuje tisková mluvčí Vendulka Marečková. Proto přinášíme hlavní zásady všech motorkářů.

  • Buďte vidět

Vidět a být viděn – tohle pravidlo platí celou sezonu, na jejím začátku ale dvojnásob. Řidiči aut si na přítomnost motorkářů v provozu musí opět zvyknout. Nepodceňte proto kvalitu motorkářského oblečení i jeho barevnost. Nebo přidejte alespoň výrazné barevné doplňky.

  • Zkontrolujte stav motocyklu

Motorka potřebuje před první jízdou péči. Zkontrolujte pneumatiky, to, zda jsou odvzdušněné brzdy a případně odmastěte brzdové kotouče. Vyrazit na první jízdu na nezkontrolovaném stroji, který stál několik měsíců v garáži, není dobrý nápad.

  • Hlavně s klidem!

Zvláště méně zkušeným motorkářům experti doporučují absolvovat před začátkem sezony kondiční jízdy. I zkušený jezdec by ale neměl zapomenout, že na silnici po zimě leží zbytky posypu, který je nebezpečný při brzdění. A než se pustíte do ostrého klopení zatáček, pořádně zahřejte pneumatiky.

MOTORKU NENÍ TAK SNADNÉ ZASTAVIT JAKO TŘEBA AUTO!

Více naleznete zde:http://www.ibesip.cz/data/web/soubory/motocyklista/besip-jizda-nr.pdf