Náklaďák dostal smyk a na silnici skončila převážená osobní auta, škoda jde do milionů

NÁCHODSKO – Toto pondělí došlo v pět hodin odpoledne na silnici I/33 u obce Vysokov k dopravní nehodě, která na čtyři hodiny zcela blokovala komunikaci, protože havarovaná nákladní souprava zabírala celou její šíři. Veškeré okolnosti bouračky jsou nyní v šetření náchodských dopravních policistů.

Šofér, který jel od Náchoda na Českou Skalici pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost své jízdy a před průjezdem pravotočivé zatáčky dostal smyk. „Následně mělo dojít k vyjetí jízdní soupravy za pravou krajnici a k nárazu do betonových svodidel. Po nárazu měla být souprava odhozena zpět a do protisměru, a poté za levou krajnici, kde došlo k dalšímu nárazu do betonových svodidel,“ komentuje nehodu policejní mluvčí Lucie Konečná.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Řidič podstoupil dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která ukázala negativní výsledek. Na místě zasahovali také dvě hasičské jednotky. „K události vyjížděli profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Nové Město nad Metují. Jednotky zabezpečily místo zásahu a zkontrolovaly, zda nedochází k úniku provozních kapalin,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Poškozená vozidla musela naložit odtahová služba.

Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Škoda byl vyčíslena na více než 7 milionů korun.