Na stavbě dálnice D3 řádil zloděj

ČESKOBUDĚJOVICKO – Stavbu dálnice D3, která by měla propojit jižní Čechy se středními, provází jen samé problémy. V minulém týdnu to byla žaloba jednoho z původních majitelů pozemku na právě rozestavěném úseku mezi Ševětínem a Borkem (informovali jsme zde) a dnes v noci v té samé lokalitě úřadoval zloděj.

Od dnešního rána tak hlubočtí policisté z policejní stanice Ševětín vyšetřují krádež vloupáním do tří zemních strojů na stavbě dálnice D3. „Dosud neznámý pachatel od včerejšího večera do dnešního rána, vypáčil víka palivových nádrží u strojů, kde celkem vyčerpal více jak 250 litrů motorové nafty, dvě velké autobaterie a dílenské nářadí,“ popsal mluvčí policie Milan Bajcura. Škoda, kterou stavební firmě způsobil, se vyšplhala na více jak 40 000 korun.

„Policisté žádají případné svědky události, aby nás kontaktovali na obvodním oddělení Hluboká nad Vltavou, Masarykova 49, telefon 974 226 730 či na policejní stanici Ševětín, Zahradní 161, telefon 974 226 790, případně na lince tísňového volání 158,“ dodal policejní mluvčí Bajcura.